Om boligerne

Ejendommen indeholder i alt 74 enheder, der (2013) er fordelt på 68 lejligheder og 6 butikker, samt 5 privatejede garager. Lejlighederne er meget forskellige i størrelse (51-108 m2), indretning og stand. Nogle er totalrenoverede i nyere tid, nogle fremstår, som da de blev bygget, og de fleste er renoveret/forbedret i forskellig grad. Et sted er to lejligheder slået sammen til én (tæller som 2 enheder).

De fleste lejligheder har 1 eller 2 altaner, og en del af lejlighederne har kig eller – endog bred – udsigt over Øresund.

Ejendommen har to fællesvaskerier med tørretumbler og ventileret tørrekælder. De ligger under Skodsborg Strandvej 157A og Solgårdsvej 7. Adgang med kælder/yderdørsnøglen. Desuden er der en mindre tørrekælder under Solgårdsvej 2-4. Prisen for en vask er 10 kr., og tørretumbling koster 1 kr. pr. 5 minutter. Betalingen sker med et Miele vaskekort, som lejlighedens ejer kan rekvirere hos administrator mod betaling af Mieles pris. Betalingen opkræves af administrator sammen med fællesudgifterne. Det er tilladt at have egen vaskemaskine i lejligheden.

I kælderen ved Solgårdsvej 5-7 er der et lille hobbyrum (kælderrum 13) med et arbejdsbord/høvlebænk, skruestik og stikkontakt. Tag selv værktøj med – og ryd op efter dig inkl. fejning og bortskaffelse af affald.

Ejherforeningen ejer en lille trailer, som kan benyttes af beboerne. Det er gratis, men der skal betales et depositum på 500 kr., som returneres, når nøglen leveres tilbage, og traileren er ubeskadiget. Henvendelse til formanden eller viceværten. 

Alle lejligheder har et kælderrum, og desuden er der mulighed for at leje et ekstra kælderrum (venteliste hos formanden).

Der er gode parkeringsfaciliteter: Privat parkering i gården bag tæppehandleren, på Solgårdsvej og mellem Skodsborg Strandvej 157 og 157A. Offentlig parkeringsplads lige nord for Skodsborg Strandvej 157 og på Skodsborg Strandvej , Skodsborgvej og Skodsborgparken, hvor en sti fører gennem gravhøjen ned til Skodsborgparken. Da Solgårdsvej foran nr. 2-4-6 er brandvej, er der parkeringsforbud på fortovet her, men man må gerne parkere op mod skrænten.

Solgårdsvej er en privat vej, der er ejet af Skodsborg Solgård og børnehavebygningen (dvs. Rudersdal Kommune). Den går ind fra Skodsborgvej og ender efter et knæk på Skodsborg Strandvej, dog med en blokering ved knækket, så der ikke er gennemkørsel. Strækningen fra Skodsborgvej og til hjørnet af Skodsborg Strandvej 157A er brandvej, så der må ikke parkeres i siden op mod bygningerne. Solgårdsvej er forbeholdt parkering for beboerne og deres besøgende.

Lige nord for ejendommen ligger der en børnehavebygning, som dog ikke bruges mere fast som børnehave, men legepladsen er frit tilgængelig, når kommunen ikke bruger den som aflastningsbørnehavebygning, og den er meget brugt af ejendommens mange mindre børn.